ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Εκει οπου η ιστορια συναντα την παροδοση

Αξιοθέατα Ά Εθνοσυνέλευσης

Πλατεία Α΄ Εθνοσυνέλευσης

Στην Νέα Επίδαυρο πραγματοποιήθηκε η Α’ Εθνοσυνέλευση του επαναστατημένου ελληνικού κράτους, στις 20 Δεκεμβρίου του 1821.

Μουσείο Α΄ Εθνοσυνέλευσης

Το κτίριο του παλαιού δημοτικού σχολείου της
Νέας Επιδαύρου, που φιλοξένησε το Δεκέμβριο του 1821
τις εργασίες της Α' Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων.

Φαράγγι του Βόθυλα

Όχι άδικα, το φαράγγι αυτό θεωρείται ένα από τα ωραιότερα στην Ελλάδα. Το χωριό είναι χτισμένο στα χείλη της νότιας χαράδρας του φαραγγιού.

Κάστρο της Πιάδας

Το Κάστρο της Πιάδας. Χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Σώζεται πάνω στο βράχο, ο Ναός του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου που τοιχογραφήθηκε το 1710.

Φυσικά Αξιοθέατα

Το ποτάμι

Το νερό του ποταμιού τρέχει ασταμάτητα μέσα από έναν βράχο. Έχει κρυστάλλινα και παγωμένα νερά τα οποία καταλήγουν στο λιμάνι της Νέας Επιδαύρου.

Όρος Άκρoς

Οι πρόποδες του όρους Άκρος αγκαλιάζουν την Νέα Επίδαυρο και έχοντας απέναντί του το κάστρο δίνουν στο χωριό έναν πανέμορφο αμφιθεατρικό σχηματισμό.

Η Πυραμίδα της Νέας Επιδαύρου

Πρόκειται για ένα πυραμιδοειδές οικοδόμημα εντελώς αγνοημένο από οποιαδήποτε αρχαία ή νεότερη φιλολογική πηγή. Ανακαλύφθηκε το 1993 από τον Ιωάννη Μπίμπη

Παναγία η Πολεμάρχα

Σε μια ερημική παραλία στην Νέα Επίδαυρο, με πεύκα και ελαιόδεντρα, βρίσκεται η διαλυμένη μονή της Πολεμάρχας. Ιδρυτής της μονής ήταν ο μοναχός Αντώνιος.

Θρησκευτικά Αξιοθέατα

Ιερά Μονή Αγνούντος

Στην Νέα Επίδαυρο, βρίσκεται τοποθετημένο από τα βάθη των αιώνων ένα σημαντικό μοναστήρι, γνωστό με το όνομα «Παναγία της Αγνάντας».

Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο από ελιές, πλατάνια, πεύκα, η ευωδιά των καρπών της φύσης συναντά την Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Ιερός Ναός Αγίου Λεωνίδη

Μεταξύ της πόλης της Νέας Επιδαύρου και του Αγίου Μάρτυρος Λεωνίδη και της συνοδείας Αυτού, αποτελούμενης από επτά γυναίκες, υπάρχει ιερός και άγιος δεσμός.

Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας

Η κεντρική Εκκλησία του χωριού της Νέας Επιδαύρου , όπου φυλάσσονται τα Λείψανα του τοπικού προστάτη του χωριού Αγίου Λεωνίδη.

Εκκλησίες και ξωκλήσια

Υπάρχουν πολλές αξιοσημείωτες εκκλησίες και πολλά προσβάσιμα ξωκλήσια που μπορείτε να επισκεφτείτε στο χωριό αλλά και στην παραλία της Νέας Επιδαύρου .